You are currently viewing مزایا و معایب نمای کرتین وال چیست؟

مزایا و معایب نمای کرتین وال چیست؟

امروزه در طراحی بسیاری از ساختمان‌ها یا برج‌های بلند، به منظور هرچه زیباتر شدن آن‌ها از نماهای شیشه‌ای استفاده می‌شود. نمای کرتین وال که یکی از انواع نماهای شیشه‌ای محسوب می‌شود، بخاطر زیبایی که به نمای برج یا ساختمان‌های تجاری و اداری می‌بخشد از جمله متریال‌های محبوب‌ و پرمصرف‌ در این زمینه به شمار می‌رود. استفاده از کرتین وال باعث چشمگیرتر شدن ساختمان و درخشش آن همچون نگین می‌شود.

در مقالات قبلی در رابطه با بازسازی پنجره‌های قدیمی و پنجره آلومینیومی مطالبی خدمت شما عزیزان عرض کردیم. در این مقاله قصد داریم تا به یکی دیگر از سوالات رایج شما عزیزان بپردازیم و به سوال پرتکرار نمای کرتین وال چیست پاسخ دهیم.

نکاتی در رابطه با این نوع نمای شیشه‌ای مطرح است که در ادامه به تمامی آنها پاسخ خواهیم داد و سوالاتی که ممکن است به وجود بیاید را پاسخگو خواهیم بود.

تعریف نمای کرتین وال چیست

اگر بخواهیم تعریفی کلی از این نوع نمای شیشه‌ای داشته باشیم ، باید گفت که نمای کرتین وال در واقع یک پوشش است و همانطور که به آن اشاره شد از جنس شیشه بوده و در مجاورت دیوار خارجی ساختمان نصب و اجرا می‌شود.

نمای کرتین وال

این نمای شیشه‌ای با توجه به طراحی و نوع نصب و اجرا شدنش هیچ بار اضافه‌ای بر روی ساختمان اعمال نخواهد کرد. در واقع تمام وزن این نما به صورت ایستا بوده و به خودی خود آن را تحمل خواهد کرد. این نما مزایایی نیز به همراه داشته که در ادامه به آن به صورت کامل اشاره خواهیم کرد.

اما اگر بخواهیم به اختصار یکی از مزیت‌های مهم این نوع نمای شیشه‌ای را بگوییم باید به عایق‌بندی صوتی و حرارتی این نوع سازه و همچنین محافظت از سازه اصلی ساختمان در مقابل باد و باران اشاره کنیم.

ساختار نمای کرتین وال چیست

این نوع نما با ترکیبی از چهارچوب آلومینیومی و شیشه، نمایی شیک و زیبا را برای ساختمان یا برج به همراه خواهد داشت. برای ساخت نمای کرتین وال از آلومینیوم اکسترود شده استفاده می‌شود که کمی با پنجره آلومینیومی ترمال بریک یا خود پنجره آلومینیومی تفاوت دارد.

نکته‌ی دیگری که لازم است تا به آن اشاره کنیم استفاده کردن از سایر متریال‌ها به جای شیشه در این نوع نما است. در این مدل قاب یا چهارچوب از جنس آلومینیوم است اما به جای شیشه از متریال‌های دیگری نظیر روکش‌هایی از جنس سنگ، فلز و … استفاده می‌شود.

ناگفته نماند که می‌توان به جای شیشه ثابت از بازشوها نیز در این نوع سازه استفاده کرد. این مورد نیز رایج بوده و برخی از این نوع سیستم‌ها در نمای شیشه‌ای خود استفاده می‌کنند.

تفاوت کرتین وال و نمای شیشه معمولی چیست

  • مقاومت

مسئله اصلی که این سازه را از نماهای شیشه‌ای معمولی متمایز می‌کند، مقاومت آن است. مقاومت در مقابل زلزله و تکان‌های جزئی یکی از مواردی به شمار می‌رود که می‌توان آن را دلیل برتری این نوع سازه در مقابل نمای شیشه‌ای معمولی دانست.

  • عایق صوتی و حرارتی

نکته دیگری که در رابطه با این نوع نما می‌توان به آن اشاره داشت این است که عایق‌بندی صوتی و حرارتی نیز با نصب و اجرای نمای کرتین وال فراهم خواهد شد. اما نمای شیشه‌ای از این مزیت مهم و کاربردی برخوردار نبوده و ساختار ساختمان را از انبساط یا انقباض‌های ناشی از سرد و گرم شدن هوا در امان نگه نمی‌دارد.

  • میزان بار اضافی

به این مورد اشاره کردیم که سیستم نمای کرتین وال به صورت خود ایستا بوده و همین موضوع باعث می‌شود تا بار اضافه‌ای بر روی ساختمان اعمال نشود. بر خلاف نمای کرتین وال نمای شیشه‌ای معمولی بین دال‌های بتنی قرار می‌گیرد و همین امر موجب می‌شود تا وزن این شیشه‌ها به طور کامل بر روی سازه قرار بگیرد.

  • هزینه

همانطور که حدس می‌زنید هزینه تهیه، نصب و اجرای نمای شیشه‌ای کرتین وال به نسبت نمای شیشه‌ای معمولی بیشتر است. اما اشتباه نکنید این مورد جزو معایب این نوع نما به حساب نمی‌آید. چون نمای شیشه‌ای کرتین وال در گذر زمان هزینه‌ کمتری را نسبت به شیشه‌های معمولی دوجداره برای تعمیر و نگهداری خواهد داشت. به همین دلیل است که نمای کرتین وال از نظر قیمتی نیز به صرفه‌تر خواهد بود چون هزینه کمتر برای تعمیر و نگهداری هزینه بالاتر تهیه، نصب و اجرا را توجیه می‌کند.

  • کاربری

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشت کاربرد این نوع نمای شیشه‌ای برای ساختمان‌های مختلف است. در واقع یک ساختمان تجاری یا اداری می‌تواند از این نوع نمای شیشه‌ای (کرتین وال) استفاده کند و از تمامی مزیت‌های آن بهره ببرد اما برای ساختمان‌های مسکونی که احتیاج به بازشو‌های متعدد، دید زیاد از بیرون و … دارند نمای کرتین وال گزینه مناسبی نخواهد بود.

  • بازشو

این نوع نما همانطور که اشاره شد قابلیت اجرای بازشو‌های مختلف همانند سایر محصولات دیگر نظیر پنجره آلومینیومی ترمال بریک یا پنجره آلومینیومی که در بازسازی پنجره قدیمی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد را دارد. اما به تعداد محدود، که باعث می‌شود این مورد برای ساختمان‌های مسکونی گزینه خیلی مناسبی نباشد.

لامل یا کرتین وال

یکی از سوالات پرتکرار در این حوزه این است که به این نوع نما کرتین وال گفته می‌شود یا لامل؟

در رابطه با این موضوع باید خدمت شما عرض شود که برای نصب و اجرای این سیستم یا هر سیستم دیگری حتی در رابطه با بازسازی پنجره قدیمی یا نصب پنجره آلومینیومی نیز باید زیرسازی‌های مناسب آن سیستم صورت بگیرد.

تفاوت کرتین وال و نمای شیشه معمولی

برای نصب و اجرای سیستم کرتین وال نیز ابتدا باید زیرسازی‌های لازم انجام شود. این زیرسازی دقیقاً همان چهارچوب یا فریم‌های آلومینیومی است که در زیر کار به صورت افقی و عمودی اجرا می شود.

به پروفیل عمودی به اصطلاح مولیون و به پروفیل‌های افقی که مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز ترنسم گفته می‌شود. اجرای این زیرسازی با استفاده از پروفیل‌های خاص را لامل می‌گویند و به همین علت است که برخی از افراد به این سیستم به اصطلاح لامل نیز گفته و آن را با این اسم می‌شناسند.

قیمت نمای کرتین وال

قیمت نمای کرتین وال همانند سایر محصولاتی نظیر: پنجره آلومینیومی ترمال بریک یا نرمال، به عوامل زیادی همچون نوع شیشه، پروفیل مصرفی، نوارهای عایق‌بندی، تعداد و نوع بازشوها و …. بستگی دارد. به همین منظور لازم است تا با توجه به نیاز و سلیقه خود به دنبال برندی متناسب با انتظارات خود باشید.

در ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که چه مقدار بودجه در اختیار دارید و چه کارایی از آن مد نظرتان است. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خرید در و پنجره با مشاورین تانسو در تماس باشید تا ضمن ارائه مشورت‌های لازم، با توجه به انتظارات، شرایط و بودجه بهترین پیشنهادها را به شما عزیزان ارائه دهند.