You are currently viewing انواع نمای کرتین وال

انواع نمای کرتین وال

آشنایی با انواع نمای کرتین وال برای کسانی که این نوع درب و پنجره را برای استفاده خود برگزیده‌اند، بسیار ضروری است.

همانطور که در سایر مقالات نیز به آن اشاره شد، امروزه استفاه از نمای کرتین وال در ساختمان‌ها بسیار رایج شده است. به طوری که می‌توان ادعا کرد نمای کرتین وال جزو گزینه‌های اول هر فرد هنگام خرید است. در نتیجه باید اعتراف کرد که نمای کرتین وال توانسته طرفداران زیادی را برای خود دست و پا کند.

علاوه بر هزینه نگهداری پایین، زیبایی نما نیز از جمله بارزترین دلایل انتخاب این نوع درب و پنجره است.

انواع نمای کرتین وال

از آنجایی که نمای کرتین وال به راحتی قابل ترکیب با سایر متریال‌های ساختمانی هست نیز دست طراحان برای ایده‌پردازی‌های خاص باز است. به همین جهت زیبایی چشم‌نوازی را نیز به ساختمان‌ها خواهد بخشید.

از دیگر مزایای نماهای کرتین وال می‌توان به مصرف انرژی کمتر، نورگیری بیشتر، زمان اجرای کوتاه‌تر و وارد نکردن بار بیشتر به ساختمان اشاره کرد.

در ادامه این مقاله به معرفی انواع نمای کرتین وال خواهیم پرداخت و همچنین قصد داریم تا در مقالات آتی شناخت جامع‌تری از آن‌ها را برای شما فراهم کنیم.

معرفی انواع سیستم‌های نمای کرتین وال

در ابتدا باید این نکته را در نظر بگیرید که عمده تفاوت سیستم‌های مختلف نمای کرتین وال، مربوط به نمای خارجی است. در واقع تفاوت آن‌ها پس از نصب و در انتهای کار مشخص می‌شود.

از ویژگی‌هایی مثل: استحکام، عایق بودن و طول عمرشان گرفته تا محاسبات و انجام زیرسازی همه آن‌ها مشابه است. اما در نهایت با تفاوت در فیکس کردن شیشه‌ها اختلافات آن‌ها نمایان می‌شود. پیشنهاد می‌شود برای آشنایی بیشتر، مقاله نمای کرتین وال چیست را نیز مطالعه کنید.

  • فیس کپ Face Cap

در این مدل ابتدا زیرسازی به صورت نصب لامل‌های افقی و عمودی انجام می‌شود. سپس شیشه‌ها در بین این لامل‌ها نصب می‌شوند.

اما سوال اینجاست که چرا به این مدل فیس کپ می‌گویند؟ چون بعد از جاگیری، برای فیکس کردن نهایی شیشه‌ها، از مصالحی کمک گرفته تا شیشه‌ها به وسیله یک اتصال مخفی به دماغه لامل‌ها وصل باشند. در اصطلاح به این مصالح به کار رفته cap یا درپوش می‌گویند.

بخاطر تنوع در معماری ساختمان‌ها، این درپوش‌ها در رنگ‌ها، اشکال (دوکی، گرد ومستطیل) و عمق‌های مختلف تولید می‌شوند. اما عرض آن‌ها از 5 سانتی‌متر تجاوز نمی‌کند. جنس این کپ‌ها نیز از آلومینیوم سری 6063 است.

پس در نتیجه نصب نمای کرتین وال فیس کپ شاهد درپوش‌ها در هر دو طرف نما هستیم.

  • فریم لس Frameless

در این مدل برخلاف مدل فیس کپ خبری از درپوش‌ها نیست. به جای آن در این مدل از چسب‌های مخصوص استراکچرال برای فیکس کردن شیشه‌ها استفاده می‌شود. یعنی بقیه فرآیند نصب نمای کرتین وال فریم لس دقیقاً مشابه قبل است. تنها تفاوت در نوع محکم کردن شیشه‌ها بعد از قرارگیری در کلاف آلومینیومی است.

کرتین وال فریم لس

نتیجه این مدل سطح یکنواخت‌تری از شیشه را به همراه دارد. فضای داخلی هر دو مدول نیز که با چشب یا لاستیک‌های EPDM پر می‌شود، به بیش‌تر از 2 سانتی‌متر نمی‌رسد.

  • سمی فریم لس Semi Frame Less

این مدل در واقع ترکیبی ایده‌آل از مدل‌های فیس کپ و فریم لس است که نمای آن بسیار دلچسب و راضی‌کننده خواهد بود. البته در نظر داشته باشید که انتخاب مدل نما، به نوع معماری و طراحی ساختمان بستگی دارد. برای اجرای نمای کرتین وال سمی فریم لس، در یکی از جهات از لاستیک یا چسب و در جهت دیگر از درپوش برای تثبیت شیشه‌ها بهره گرفته می‌شود.

  • یوچنل UChannel

در حقیقت نمای کرتین وال یوچنل، زیرشاخه مدل فریم لس یا فول فریم لس است. اما در این مدل دیگر خبری از کلاف‌های آلومینیومی نیست.

با جایگزینی اسپیسرها به جای کلاف‌ها نه تنها در قیمت صرفه‌جویی می‌شود، بلکه این کار در زیبایی و همچنین بار اضافی ساختمان نیز تأثیرگذار است. به این صورت با هزینه بسیار کمتر به زیبایی مدل فریم لس دست پیدا می‌کنیم. البته استفاده از این مدل به جهت تأمین امنیت بیشتر برای ساختمان‌های بیشتر از 20 متر توصیه نشده است.

اما شاید سوال پیش بیاید که پس نمای کرتین وال یو چنل چطور اجرا می‌شود؟

در جواب به این سؤال باید گفت که اسپیسرهای مخصوص شیشه و قطعات آلومینیومی که به صورت پازلی و در فواصل معین از هم چیده شده‌اند، شیشه را در دل خود جای می‌دهند. اما این کافی نیست و باید شیشه به وسیله چسب استراکچرا فیکس و محکم شود.

کلام آخر

اگر جامع‌تر به انواع نمای کرتین وال نگاه کنیم خواهیم دید که کلیه مدل‌های این نما زیرمجموعه‌ای از دو مدل اصلی فیس کپ و فریم لس هستند. در تمامی این مدل‌ها محدودیتی در رنگ نما، استفاده از شیشه‌های رنگی و دوجداره یا سه جداره کردن وجو ندارد. همچنین اگرچه هرکدام از سیستم‌های نمای کرتین وال در هنگام زلزله واکنش‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهند اما فشاری بر روی شیشه‌ها وجود ندارد. مورد دیگری که همه این مدل‌ها در آن شباهت دارند لزوم آب و هوابندی شیشه‌ها بعد از نصب است. البته از دیگر ویژگی‌های مشترک آن‌ها می‌توان به امکان بازشو مخفی بودن اشاره کرد.